Documenten en tools

Titel
Omschrijving
0 resultaten
Memorandum Ronde Tafel Arbeidszorg 2024-2029

In dit memorandum formuleren de leden van de Ronde Tafel Arbeidszorg wat zij vragen aan de nieuwe Vlaamse en federale regering voor de komende regeerperiode van 2024-2029.

Powerpoint Presentatie Staten-Generaal arbeidszorg 17 november 2023

Deze powerpoint bevat alle presentaties van de plenaire sessies in zaal De Schelp, meer bepaald:

- de presentatie van Prof. em. Hans De Witte over het belang van werk

- de presentatie van Eva Wuyts (UCLL) over de meerwaarde van arbeidszorg

Getuigenis Bart en Joris De Belder

In dit filmpje hoor je het verhaal van tweelingbroers Bart en Joris De Belder. Bart De Belder is na 10 jaar begeleid werken betaald aan de slag bij Aveve Wilsele. Broer Joris is onbetaald aan het werk, via begeleid werken, in Basisschool Hertog Karel.

Videoboodschap minister Frank Vandenbroucke voor de Staten Generaal Arbeidszorg op 17 november ‘23

Minister van sociale zaken en volksgezondheid Frank Vandenbroucke onderschrijft het belang om Arbeidszorg structureel in te bedden in het Vlaams arbeidsmarkt- en welzijnsbeleid. En dit volgens de vier uitgangsprincipes zoals geformuleerd in de engagementsverklaring opgemaakt door de Ronde Tafel Arbeidszorg. Hij engageert zich dan ook om de engagementsverklaring te ondertekenen.

Videoboodschap minister Jo Brouns voor de Staten Generaal Arbeidszorg op 17 november ‘23

Vlaams minister van economie en werk Jo Brouns onderschrijft het belang om Arbeidszorg structureel in te bedden in het Vlaams arbeidsmarkt- en welzijnsbeleid. En dit volgens de vier uitgangsprincipes zoals geformuleerd in de engagementsverklaring opgemaakt door de Ronde Tafel Arbeidszorg. Hij engageert zich dan ook om de engagementsverklaring te ondertekenen.

Videoboodschap minister Hilde Crevits voor de Staten Generaal Arbeidszorg op 17 november ‘23

Vlaams minister van welzijn en volksgezondheid Hilde Crevits onderschrijft het belang om Arbeidszorg structureel in te bedden in het Vlaams arbeidsmarkt- en welzijnsbeleid. En dit volgens de vier uitgangsprincipes zoals geformuleerd in de engagementsverklaring opgemaakt door de Ronde Tafel Arbeidszorg. Zij engageert zich dan ook om de engagementsverklaring te ondertekenen.

Videoboodschap Danny Van Assche, ondervoorzitter SERV, voor de Staten Generaal Arbeidszorg op 17/11/2023

Danny Van Assche is ondervoorzitter van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen, kortweg SERV. Met dit videofragment onderschrijft hij het belang om Arbeidszorg structureel in te bedden in het Vlaams arbeidsmarkt- en welzijnsbeleid. En dit volgens de vier uitgangsprincipes zoals geformuleerd in de engagementsverklaring opgemaakt door de Ronde Tafel Arbeidszorg. Hij engageert zich dan ook om de engagementsverklaring te ondertekenen.

Sam van Blankedale aan het woord

Sam Raymaekers is werknemer van het maatwerkbedrijf Blankedale. In die videofragment getuigt hij over zijn traject naar werk.

Het verhaal van Tineke

Arbeidszorg is een methodiek waarbij onbetaalde arbeid gecombineerd wordt met zorg op maat voor mensen die niet, nog niet of niet meer op de betaalde arbeidsmarkt terecht kunnen. Het verhaal van Tineke toont op een heldere manier wat Arbeidszorg kan betekenen voor mensen die even de weg kwijt zijn. 


Het verhaal van Tineke wordt u gebracht door POM West-Vlaanderen, in samenwerking met UCLL en vzw STAM en met financiële steun van ESF en de Vlaamse overheid.